RSS

Kiezen of worden gekozen!!

11 mei

                           Keuzes je hele leven door!!!

Het begint al tijdens het bedrijven van de liefde!!, want als embryo zijnde moet je beslissen welke kant je opgaat.Kies je verkeerd, tja dan is het over en uit als je de juiste afslag neemt word je keuze beloond met een leven op de aarde.

Tijdens onze begin jaren als kiezer, worden wij gesteund en begeleid door onze lieve zorgzame ouders, want hun hebben immers gekozen om ons op de wereld te zetten, uit liefde voor elkaar, man kiest vrouw, vrouw kiest man..man en vrouw besluiten (lees kiezen) om er voor te gaan, want wat is er mooier om je liefde te bezegelen met het mogen krijgen van een kindje.

Onze baby en peuter jaren zitten vol met keuzes misschien nog niet heel bewust echter maken we ze wel.Dan komt de dag dat onze ouders gekozen hebben naar welke school wij het beste kunnen.Vaak is de keuze voor een school gebaseerd op feiten of voorkeuren die onze ouders heel bewust hebben genomen, kan geloofsovertuiging zijn of niet, staat de school goed aan geschreven, zitten er op die school kinderen van familie leden of van vrienden kan dat ook een keus zijn om die school te kiezen.

                          Profileer je zelf door keuzes te maken!!

Met het doorlopen van groep 1 of zoals het vroeger heten klas 1, word je voortdurend geconfronteerd met keuzes maken want wie speelt er met wie?? als dat het traject zou zijn wat we tijdens het doorlopen van de basis school moesten volgens, tjonge dan zouden de keuzes misschien niet zo moeilijk zijn.Misschien he, want naarmate kinderen ouder worden in leeftijd, en de leeftijd brengt met zich mee dat ze een mening,smaak,voorkeur en een gedrag kiezen wat voor hun het lekkerste is om de school tijd te doorlopen.Echter is dat nou juist wat zo moeilijk is, die mening, smaak ,voorkeur en gedrag.Want die eigenschappen zijn voor jou,jezelf,ik een manier om het leven te leven en te ervaren als prettig. Helaas constateren veel ouders dat hun  kind niet geaccepteerd word….geaccepteerd worden ala, dan kun je nog kiezen voor een ander vriendinnetje of vriendje, bleef het daar maar bij. Vervolg hier op is dat kinderen elkaar het leven zuur kunnen maken door pesten en keihard tegen elkaar te zijn. Zo jong nog en dan al je zelf moeten profileren of het nu in positieve of negatieve zin van het woord is.Dat profileren tekent onze kinderen diep heel diep..zo diep dat sommige kinderen voor het leven getekend zijn.

Met als gevolg, dat deze of onze jonge kinderen opnieuw ”moeten leren kiezen” en dat slaat in als een bom, op het kind op de ouders en op het gehele gezin.

                                        Gelukkig we worden ouder(s)!

Wijzer worden hoort daar ook bij, kiezen we dan bewuster hoe ons leven er uit komt te zien, of word ons leven dan ook bepaald door de mening van anderen.Waren het tijdens onze school periode nog onze klas genoten die heel goed hun best deden om ons leven, ”wat in principe op die leeftijd vrij zorgeloos hoort te zijn”, te verzieken.

Zijn er met het ouder worden nog meer factoren in ons leven die het kiezen of keuzes maken beïnvloeden.Werk gerelateerde keuzes.. Privé keuzes maken…Liefde’s kiezen…En dat zijn nog persoonlijke keuzes die kunnen we wel handelen..de grote wereld waarin of waarop we leven, die beïnvloed ons dusdanig dat het soms voelt of we met een rot gang terug geworpen worden in de tijd.Je smaak, je mening of je voorkeur die zijn ineens niet meer up-to-date of modern.

                                      Laatste reis en wensen??

Zelfs bij het afsluiten van je leven op deze aarde, na honderden of misschien wel duizenden keuzes gemaakt te hebben moet er ook nog besloten worden hoe je erbij komt te liggen tijdens je laatste reis.Je eigen kist kiezen…ja in zekere zin want je keuze word bepaald door het aanbod. Wel kun je een boodschap achter laten aan de mensen die verder moeten met keuzes maken op deze aarde.Hun laten komen in de kleding die jij mooi vind, de bloemen die jij gekozen hebt, jou favoriete muziek laten klinken tijdens jou laatste reis.

Jou mening…

Jou smaak….

Jou voorkeur….

Jou keuzes…..

Hun respect..

Hun begrip…

Hun tranen om jou keuzes

Was dit maar in het begin van onze reis zo…

Respecteer het kiezen. 

Respecteer keuzes.

 

Sjors

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 11 mei 2012 in Uncategorized

 

Plaats een reactie